Digitaal vergaderen

Geen schoonheidsprijs, wel voortgang

Ook in 2021 werd de gemeenteraad geconfronteerd met een digitale werkwijze vanwege de maatregelen tegen besmetting met COVID-19. Elkaar in de ogen kijken en op andere non-verbale wijze met elkaar communiceren was lastiger via het beeldscherm, maar na een lange avond vergaderen was iedereen wel (sneller) thuis. Alleen de commissiegriffiers en de voorzitters waren op het Stadhuis om de vergaderingen te ondersteunen. Eind december heeft de gemeenteraad éénmalig gebruik gemaakt van een digitaal stemsysteem, zodat alle raadsbesluiten, ondanks de lockdown, toch konden worden genomen. Dat was een geheel nieuwe procedure, echter door de inzet van de organisatie, raadsgriffie, leverancier en de leden van de gemeenteraad is het wel gelukt.

 

Flip Hoedemaeker

Voor inwoners is het steeds mogelijk geweest om in te spreken tijdens Praat met de Raad. Dat zien we ook terug in de cijfers: waren er in 2020 78 mensen bij de Inspraak, in 2021 kwamen er 114 personen hun bijdrage leveren aan de participatie bij de besluitvorming. Openbare  vergaderingen waren via het raadsinformatiesysteem (RIS) live te volgen met beeld en geluid. Het RIS wordt in 2022 vernieuwd en daarmee toegankelijker en overzichtelijker. 

Onze fotograaf heeft een fotoserie gemaakt van de thuiswerkplekken van de raadsleden. Een impressie ziet u in dit verslag.

Simone van Otterloo

Homme Heida

Ruud Pauw

Melchior Mattens

Sebnem Pancar

Stephanie Onclin

Marc Wit

René Tuijn

Romkje Mathkor

Christa Neefjes

Juliëtte Rot

Peter van Haasen

Op de website gebruiken wij functionele cookies. Dit is puur en alleen om de website toegankelijk te maken. Door het gebruik van de website accepteert u de cookies.   Meer info

Skip to content