Interview

Peter van Haasen – PVV

Logo PVV Zaanstad
Peter van Haasen van de PVV
Peter van Haasen

‘Dat er geen nieuwe moskee komt in Zaandam-Zuid is mede een gevolg van onze inspanningen en samenwerking binnen de raad. Nieuwbouw op de plaats van het noodgebouw past niet in de kleine wijk rond Madagaskar. Een nieuwe moskee zou te veel overlast voor de buurt veroorzaken, denk aan parkeerproblemen. Op grond van deze problemen met betrekking tot de ruimtelijke ordening hebben we een meerderheid gevonden om een eerder collegebesluit tot bouw van een nieuwe moskee terug te draaien. Een kritische houding op de islam was niet nodig, al zijn wij geen voorstanders van nieuwe moskeeën.

PVV-Verkamering-in-Zaandam-wordt-aan-banden-gelegd-kopie.jpg

PVV Verkamering in Zaandam wordt aan banden gelegd

De PVV zag in verschillende wijken de kamerverhuur schrikbarend toenemen. Jongeren en arbeidsmigranten worden opgehokt op kamertjes van enkele vierkante meters. Op deze manier wordt er misbruik gemaakt van het grote tekort aan woonruimte. Dankzij onze initiatieven is nieuwe kamerverhuur door regels aan banden gelegd. In kwetsbare wijken en rond het centrum mag het niet meer. In andere wijken mogen maximaal vier kamers van minimaal 25 vierkante meter worden verhuurd. Verhuur van meer kamers op basis van oude vergunningen worden uiteindelijk niet meer verlengd.

Zaanstad heeft in het najaar het certificaat ‘dementievriendelijke’ gemeente gekregen. Daarmee is onze raadsbreed gesteunde motie uitgevoerd. Ambtenaren krijgen nu training in herkenning van dementie en omgang met verwarde personen. Voor verwarde personen die op straat worden aangetroffen, is nu noodopvang bij zorgcentrum Pennemes. Als gevolg van vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie en/of Alzheimer al jaren toe. Met meer gemeentelijke inspanning kunnen mantelzorgers van Zaankanters met dementie meer worden ontlast.’

Verder heeft de PVV:

  • zich ervoor ingezet dat bedrijven en voorzieningen niet de wijken worden uitgejaagd omdat Zaanstad zoveel duizenden woningen wil bouwen. In Westerwatering konden we een tijdelijke locatie voor kinderopvang en sportschool regelen. Er moet ruimte blijven voor Zaanse bedrijven en maatschappelijk relevante voorzieningen.
  • bij elk nieuwbouwproject gestreden voor meer parkeerplaatsen dan voorzien in de plannen. De parkeernorm moet realistisch blijven; Zaankanters moeten vrij kunnen blijven kiezen voor de auto.
  • zich hevig ertegen verzet dat de gemeente een energiecontract zou afsluiten bij de zogenaamd lokale energiecoöperatie WeSpark. Volgens de PVV leidt dat contract bij de stijgende gasprijzen in 2022 tot onnodig hoge extra kosten van een miljoen.

 

Op de website gebruiken wij functionele cookies. Dit is puur en alleen om de website toegankelijk te maken. Door het gebruik van de website accepteert u de cookies.   Meer info

Skip to content