Zaanse Stemwijzer online

Op 14, 15 en 16 maart as. kunt u stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente een stemwijzer laten maken.

De Zaanse Stemwijzer staat online en bestaat uit 30 stellingen. Het werkt heel eenvoudig. U reageert op de 30 stellingen met eens, oneens of geen van beide. In de stemwijzer staan stellingen die bijvoorbeeld gaan over duurzame energie, woningnood en veiligheid.

Zaanse partijen hebben toelichtingen gegeven op hun standpunten. Zo kunt u makkelijk zien wat zij van een bepaald thema vinden. Wanneer in de uitslag het verschil minder dan 5% is, van de hoogst scorende partijen, kunt u nog  extra stellingen beantwoorden voor een nog betere vergelijking.

Input lokale partijen

Alle politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, konden invloed uitoefenen op de stellingen uit de stemwijzer. Vooral stellingen waarover partijen duidelijk van mening verschillen, vindt u in de Zaanse Stemwijzer. Geprobeerd is om de stellingen zo duidelijk en objectief mogelijk te maken. Ook is veel aandacht besteed aan het gebruik van zo eenvoudig mogelijk Nederlands.

http://zaanstad.stemwijzer.nl

Fietsers wachtenn vooor gesloten slagbomen bij treinovergang

Op de website gebruiken wij functionele cookies. Dit is puur en alleen om de website toegankelijk te maken. Door het gebruik van de website accepteert u de cookies.   Meer info

Skip to content