Interview

Stephanie Onclin – VVD

Logo VVD Zaanstad
Stephanie Onclin van VVD

Veiligheid – bereikbaarheid – betaalbaarheid

Stephanie Onclin

Vraag

Waarop moet de gemeente letten als zij beleid maakt voor het privégebruik van camera’s in de openbare ruimte zoals deurbellen met camera?

s.onclin@raadzaanstad.nl

Voor de VVD zijn veiligheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid de belangrijkste onderwerpen. Dat het nu in heel Zaanstad verboden is om een mes te dragen, is mede onze verdienste. Dat geldt ook voor de bevoegdheid voor de politie om preventief te fouilleren en het verbod op het gebruik van lachgas sinds 1 januari.

We hebben met andere partijen de belbus in Westzaan kunnen behouden. En ondanks de politieke tegenwind in het provinciehuis, blijven we ons inzetten voor de aansluiting van de A8 op de A9. De verkeersdrukte op de Dorpsstraat In Assendelft – tussen Noorderveenweg en Communicatieweg –  kan echter niet voortduren tot 2025. Met oppositiepartijen en het CDA hebben we de deur voor financiering van de noodzakelijke verkeerskundige aanpassingen op een kier kunnen krijgen. Vervoerregio Amsterdam en de Provincie hebben ook steun toegezegd.

Ons initiatief om de tariefstijging voor begraven teniet te doen, heeft de steun van andere partijen gekregen. En als coalitiepartij hebben we er de hand in gehad dat de OZB niet is verhoogd.

Deze thema’s blijven ook in 2021 actueel. De VVD ziet graag dat er nog meer agenten en buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) kunnen worden aangesteld om de veiligheid van inwoners te verbeteren. We willen ook een discussie aanzwengelen over het gebruik van deurbellen met camera’s die de openbare ruimte filmen. Formeel mag dat niet, maar het is ook niet meer tegen te houden.

We blijven hameren op een lokaal Deltaplan elektrisch vervoer. Houden we er voldoende rekening mee dat iedereen om half 6 ’s avonds zijn elektrische auto aan de stekker wil parkeren, zonder dat het elektriciteitsnet uitvalt? We moeten woningen bouwen, ook aan de westkant van station Zaandam. Maar blijven die bereikbaar? Daarom blijven we ook loeren op de mogelijkheden voor een weliswaar kostbare derde ontsluiting van Westerwatering ter hoogte van de Van Goghweg. Die is wenselijk nu openstelling van de busbrug dichterbij komt.

De hondenbelasting moet worden afgeschaft. Dit is een afspraak in het coalitieakkoord en moet dit jaar uitgevoerd gaan worden. Uitgaven in de Jeugdzorg zullen wij kritisch blijven bekijken. Kinderen hebben zorg nodig, maar de duurste oplossingen zijn niet altijd nodig. Zoals onze woordvoerder dan zegt: ‘Als iemand een pleister nodig heeft, stuur je die niet naar de IC’. Hoe werkt die doorverwijzing en hoe kan het goed én goedkoper?

Op de website gebruiken wij functionele cookies. Dit is puur en alleen om de website toegankelijk te maken. Door het gebruik van de website accepteert u de cookies.   Meer info

Skip to content