Raad op stap

De gemeenteraad legt regelmatig werkbezoeken af. Dit kan op uitnodiging van een organisatie zijn, maar de raad of het college van B&W kan zelf ook het initiatief nemen. Soms zijn er ambtenaren die een toelichting geven en soms bedrijven of anderen die meer kennis hebben van een bepaald thema. De werkbezoeken verrijken de kennis van raads- en steunfractieleden en dragen daarmee bij aan het besluitvormingsproces.

In 2023 is de gemeenteraad 15 keer op werkbezoek geweest. Tijdens de werkbezoeken was er onder andere aandacht voor sportaccommodaties, ondermijning, schoolgebouwen en Zaans erfgoed.

Bijgaand een aantal foto’s van een werkbezoek aan Zaans Erfgoed, de maat­schappelijke expeditie waar de Raad kennis heeft gemaakt met vijf opgavegebieden uit de Omgevingvisie en een bezoek aan de wijk- en relatiemanagers. 

Wilt u ook De Raad ‘over de vloer’? Neem dan contact op met de griffie om de mogelijkheden te bespreken.

Afbeelding van raadsleden op werkbezoek voor een bedrijfspand
Afbeelding van raadsleden die luisteren en kijken naar een presentatie tijdens hun werkbezoek
Afbeelding van een werkbezoek waar een deel van de Raad bij een fabriek staat.
Afbeelding van raadsleden staand in een ruimte tijdens het werkbezoek
Afbeelding van raadsleden staand in een ruimte tijdens het werkbezoek

Op de website gebruiken wij functionele cookies. Dit is puur en alleen om de website toegankelijk te maken. Door het gebruik van de website accepteert u de cookies.   Meer info

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.